Dag 13 – Tony’s Tropical Tour Dag (13 november)

Vandaag waren onze verwachtingen hooggespannen voor de dag met Tony’s Tropical Tour! Na de verhalen van Sabine en Kris, hebben we ook voor den deze gekozen om nen dag in het regenwoud mee te trekken. We zijn eerst naar Mossman Gorge gereden en daar hebben we een slang gezien die daar rustig rond nen boomstronk gekronkeld lag. Dat was een korte wandeling door een stukje regenwoud en we kwamen uit bij een riviertje met veel granietrotsen.

Daarna door naar de Daintree rivier, voor een boottochtje op de rivier op zoek naar krokodillen. En we hebben er 3 gezien! Een grotere van ongeveer 2,5 meter die op een zandbank in de rivier lag te zonnen, dan verder nog een kleintje van 7 maanden oud en dan nog eentje van ongeveer ne meter lang. Spijtig genoeg hebben we Scarface en Fat Albert, de 2 grootste krokodillen van Daintree niet gezien. Gezien het paarseizoen, zijn die nu op zoek naar de vrouwtjes. Dus minder kans om ze ergens langs den oever te zien zonnebaden. We hebben ook nen hele rare vogel gezien, met de bek van een reptiel en het uitzicht van nen uil.

Dan zijn we bij het Alexandra Lookout punt gestopt waar we een mooi zicht hadden op Port Douglas en de omliggende omgeving. We hebben ook aan de achterkant van een groene mier gelikt. Die mieren kropen over de omheining daar en onze gids, de Ross, gaf aan dat we ze gerust konden vastgrijpen en den achterkant tegen onze tong houden. Dat is een verdedigingsmechanisme waarbij ze een zuur afscheiden dat naar citrus en limoen smaakt.

Daarna verder naar Cape Tribulation waar we thee of koffie kregen met muffins en koekskes. Op weg naar de Cape hebben we trouwens ne Cassowary gezien, ne grote loopvogel, familie van de struisvogel maar veel gevaarlijker. We hebben ook ne wandelende tak gezien dieje tussen de andere takken hing. Als de Ross het ni aangeduid had, zouden we zelfs ni geweten hebben dat het er ene was.

Dan was het tijd voor lunch in de Noah Valley: steak, worst en vis van de barbeque met slaatjes, fruit en damper brood. Daarna mochten we even gaan zwemmen in de Noah Valley rivier. Daarna zijn we een half uurke door het regenwoud gewandeld en hebben we de uitwerpselen van ne Cassowary gezien, megagrote vijgebomen die andere bomen en planten verstrengelen en alle voedsel eruit halen, spinnen die goed gecamoufleerd tegen nen boomstam zaten en ook een reptiel da wa weg had van een klein draakske.

We zijn de dag geeindigd met een ijsje van de Daintree Ice Cream, 4 smaken in een cupke, gemaakt van exotische vruchten.

Daarna terug naar Port Douglas waar we nog even naar de vleermuizen zijn gaan kijken en nog een hapje gaan eten zijn. Nen barramundi (lokale vis) met frietjes voor Cindy en ne kipschnitzel met frietjes voor Kris.

Morgen het Great Barrier Reef op!

 

Krokodil op de Daintree river Vogel die lijkt op nen tak Reptiel dat lijkt op een klein draakje tegen boom Cindy en ik in de Noah Valley river Cindy met ne zware Jackfruit

About krisje