Dag 21 – Rit naar Queenstown (21 november)

Vanaf donderdagavond is het echt zwaar beginnen doorregenen hier en ‘s morgens waren er nog hevige buien. We zijn dan spijtig genoeg niet meer naar Lake Matheson kunnen gaan wandelen. We hadden er ook ni veel aan gehad, want de regen en de mist gaven ons toch geen goed zicht op de bergen. In de gietende regen dan maar op weg naar Queenstown. Onderweg toch een paar keer wegwerken tegengekomen om de restanten van rotsverschuivingen van den berg op te ruimen. Eentje was zelfs een paar uur voor we er passeerden gebeurd, want ze waren met nen bulldozer de modder en de stenen nog van de weg aan het ruimen.

Onderweg ons toch nog maar aan een wandeling van een half uurke gewaagd naar de Blue Pools. Door de regen waren het jammer genoeg meer Brown dan Blue Pools. Resultaat: niet het mooie effect gezien in het water en een ferm natte broek! Onderweg wijselijk niet meer gestopt en direct doorgereden naar Queenstown en ingecheckt in het hotel. Hotel viel dik tegen: ferm aan de facade, maar slechte kamer. Nooit een budgetkamer in een groot hotel meer boeken dus 🙂

We hebben nog een paar uurkes rondgewandeld in Queenstown, een groot bergdorp met veel outdoor sportwinkels en veel restaurants en pubs. Het avondeten viel spijtig genoeg ook wa tegen, maar da kan gebeuren tijdens een maand vakantie hè, eens wa ne mindere dag qua weer en hotel en eten.

 

DSC_0615 DSC_0629 DSC_0625 DSC_0624

About krisje