Dag 2 – Maandag 10 september – Midtown, Brooklyn en Empire State

Dag 2 start om 10u met een rondrit in Uptown en Midtown. We zien gebouwen als UN gebouw, Trump Towers, Waldorf Astoria hotel, Rockefeller Center met de NBC studios. Dat zijn tv studio’s waar dagelijkse Morning Shows worden opgenomen. Verder ook al een glimp opgevangen van Central Park maar het Park is voor morgen.

We rijden verder langs Times Square en passeren iconische gebouwen als het Chrysler Building en het Empire State Building, het hoogste gebouw van New York tot de nieuwe One World Trade Center Towers klaar zijn. Onze eindbestemming is Battery Park en daar nemen we meteen een volgende bus richting Brooklyn. Brooklyn ligt aan de andere kant van het water en daarvoor moeten we de brug over. Het is koud op de brug maar we worden beloond met een schitterend zicht op de skyline van het Financial District, Downtown het meest zuidelijke punt van Manhattan eiland.

Na de rondrit gaan we nog een kijkje nemen aan de WTC Site. We gaan woensdag de Memorial Site bezoeken want die is morgen gesloten voor bezoekers omdat de slachtoffers van de aanslagen van 09/11 dan herdacht worden.

Daarna op weg naar het Empire State Building, helemaal naar de 86e verdieping en worden we beloond met een schitterend zicht op New York.

‘s Avonds springen we nog op de Night Tour Bus. Die begint vanop Times Square en daar hebben we afgeteld tot Happy New Year. Jullie moeten het filmpje maar eens bekijken.  We rijden ook weer door Brooklyn en zien nu de skyline van Downtown bij nacht.

We sluiten de dag af met een slice of New York cheese cake bij Junior’s Bakery.

About krisje