Dag 4 – Woensdag 12 september – Memorial Pools, Staten Island en High Line

Vandaag hebben we de 09/11 Memorial Site bezocht. Op de plaats waar vroeger de originele WTC Torens stonden, zijn nu 2 Memorial Pools opgericht. Het zijn 2 grote waterpartijen die de eigenlijke omtrek en de plaats van de WTC Torens innemen. Rondom staan de namen van alle slachtoffers. De zuidelijke toren is harder getroffen dan de noordelijke qua slachtoffers. Bij verschillende namen hebben familieleden aandenkens achtergelaten na de herdenking van gisteren.

Daarna hebben we ons broodje gegeten in Battery Park. Daar hebben we de gratis ferry naar Staten Island genomen met een prachtig zicht op downtown Manhattan. Na de over-en weer overtocht hebben we de metro naar de High Line genomen. Dat is een verlaten spoorweg die omgevormd is tot een wandelroute van 2 km. Heel plezant want je wandelt als het ware tussen de gebouwen, over een verhoogde spoorweg.

Daarna nog even over 5th Avenue gewandeld en de Disney store bezocht. Leuke New York t-shirts gekocht daar. Ook even langs ToysRUs gewandelt, een entertainment-speelgoedwinkel.

We hebben onze city-trip in New York afgerond met een etentje in Mulberry Street, Litte Italy bij Da Generro.

Morgen vroeg uit de veren voor onze vlucht naar San Francisco!

About krisje