Dag 8 – Zondag 16 september – Death Valley, Hoover Dam en Las Vegas

Om kwart voor 8 is het al 30 graden bij Furnace Creek. Een hete dag kondigt zich dus aan! We eten een boke met confituur en yoghurt aan de General Store in Furnace Creek. Daarna onze 1e stop van de dag: de Golden Canyon. Daarna volgen Artist Drive met Artist Palette. Dat is een bergmassa met natuurlijke kleurschakeringen in de rotsen.

Devil’s Golfcourse is een vlakte met zoutafzettingen in de vallei van Death Valley. We rijden door naar Natural Bridge en Badwater Basin, het laagste punt van de VS onder de zeewaterspiegel. Een zoutvlakte waar de zon ongenadeloos op onze bollekes brandt. We keren terug en bezoeken Zabriskie’s Point als laatste. Zabriskie heeft er mee voor gezorgd dat Death Valley als natuurreservaat kon blijven bestaan nadat de mijnactiviteiten gestopt waren in de jaren 30.

En daarna op weg naar Las Vegas! We stoppen onderweg bij WalMart om nog wat drank in te slaan. Na de middag doemen in de verte de 1e hotels van Las Vegas op. Maar we gaan eerst een kijkje nemen bij Hoover Dam. Bij Hoover Dam krijgt Cindy toch wat last van de warmte. Het is genoeg geweest in de hitte voor vandaag. Kris wandelt nog even naar Lake Mead en Cindy wacht in den auto.

We rijden Las Vegas binnen en zitten meteen aan ons hotel, het MGM Grand Hotel. We kunnen gratis parkeren aan het hotel en gaan dan het entertainment paleis binnen. Net alsof we in een pretpark terecht komen. Ook de zoektocht naar de kamer is een doolhof. We vragen meteen een andere kamer want de 1e lijkt nog niet schoongemaakt. Dus terug door de drukte met onze koffers en bazaar…..

Op de kamer bestellen we pizzza van de Pizza Hut, die brengen ze hier tot aan de lobby van het hotel. Daarna gaan we eens kijken naar de slot machines. Met de 1e machine meteen een winst van 21 dollar! Beginnersgeluk want na nog een paar spelletjes is onze winst nu nog maar 12 dollar.

Morgen de andere hotels van Las Vegas verkennen!

About krisje