Dag 21 – Zaterdag 29 september – Muir Woods, Sausalito en Ford Point

Muir Woods

Vandaag is het de laatste dag dat we de auto hebben en daarom maken we een tripje naar Muir Woods aan de andere kant van de Golden Gate Bridge. We rijden met de auto over de brug en rijden naar Muir Woods waar redwood tree staan. Dat is een boomsoort die familie is van de sequoia boom en ook heel groot en oud kan worden maar minder dik van stam. We maken een wandeling van 3 km door het bos maar het is superdruk want het is National Park Day en iedereen mag gratis binnen. Dus ook heel wat Amerikanen zijn naar het bos afgezakt.

Daarna rijden we door naar Muir Beach en dan naar Sausalito waar we eten in een Italiaans restaurant. Pizza voor Kris en pasta met lekkere groentjes voor Cindy. We hebben nog een mooi zicht op de brug, maar er hangt wel veel mist. Dat is typisch voor San Francisco. De zomer kan heel fris zijn door de mist die boven de baai hangt. Morgen maar een jas aandoen!

We rijden terug over de brug naar het centrum en stoppen nog bij Ford Point. Spijtig genoeg kunnen we niet naar boven want het Ford sluit.

Daarna brengen we de auto binnen. Gelukkig ligt de garage vlak bij ons hotel. ‘s Avonds gaan we snel bij Starbucks nog een broodje en een koffie halen. Weeral koud buiten! Brrr, dat is waarschijnlijk om ons al terug te laten wennen aan de Belgische temperaturen die ons volgende week weer te wachten staan!

About krisje