Dag 2 – Auto ophalen en hop, naar Vancouver!

Onze vette Chevrolet EquinoxZondagmorgen vroeg opgestaan omdat onze interne klok duidelijk nog op België-tijd staat. Het Rodeway Inn hotel lag gelukkig kort bij de luchthaven en dus hebben we daar nog een ontbijtje meegepakt: onze eerste droge bagel en croissant waren een feit. Daarna met de shuttlebus naar het Car Rental Park van de luchthaven. Daar was het nog kalm en dus konden we rustig onze midsize SUV uitkiezen. Onze keuze viel al snel op ne zwarte Chevrolet Equinox LT mét open dak (en 4180 miles op den teller)! Snel den auto geclaimed want een stel Chinezen had ook interesse. Dan terug naar het hotel, de koffers oppikken, uitchecken en op weg naar Vancouver!

Rustig ritje van 2 uur door downtown Seatlle (we hebben de Needle al gespot, maar die gaan we binnen 3 weken bezoeken!) en verder naar het noorden. We zijn ook een outlet shopping center gepasseerd en Cindy heeft dat natuurlijk al op haar To Do lijstje gezet voor de terugrit naar Seatlle.

Rond 12u kwamen we aan aan de border brossing met Canada. Een half uurtje aangeschoven, even de paspoorten laten zien en dan waren we op Canadees grondgebied! We hebben meteen de kilometriek van den auto aangepast van miles naar km omdat ze hier het metric systeem volgen.

Rond half 2 zijn we in Granville gepasseerd, een leuke buurt met winkels en restaurants ten zuiden van het centrum van Vancouver. Daar hebben we wat rondgewandeld en een lekker ijsje gegeten (praliné voor Cindy, sjokolat voor de Kris). Om 3 uur toegekomen opt hotel, de Comfort Inn in het centrum. Even rusten in het hotel en gekeken naar de laatste updates van de overstroming in Alberta en Calgary. Hopelijk gaat de Stampede nog door!!!! Daarna terug de stad in, tot aan Canada Place gewandeld en nog een kijkje gaan nemen bij het Vancouver International Jazz Festival dat hier nog doorgaat tot 1 juli. We zijn de dag geëindigd met shoppen in de 7Eleven om den hoek voor drank, brood en Peanut Butter M&M’s!

Slaapwel en tot morgen!

 

About krisje