Dag 3 – Met de Big Bus door Downtown en Stanley Park

Stoomklok in GastownVanmorgen waren we weeral vroeg wakker, ons lichaam staat duidelijk nog op het Belgische ritme. Toen we uit het raam keken regende het pijpestelen, daar ging ons plan om de Capilano Bridge te bezoeken. Maar die komt vrijdag nog aan de beurt.

Dan maar met de sightseeing bus de toeristische toer op. We hebben vandaag al heel de route verkend. Onze 1e stop was de Vancouver Public Library, de stadsbibliotheek met 7 verdiepingen aan boeken! Ne lekker croissant en apple juice en we konden er weer tegen. Dan te voet door naar Gastown, een wijk met veel restaurants en pubs en kunstwinkels. Ook hier weer den toerist uitgehangen en de typische souvenirwinkels bezocht. Dan een broodje en terug de bus op richting Stanley Park.

Stanley Park is het stadspark van Vancouver met een site met Totem-palen die uitkijkt op de skyline van Vancouver en Canada Place. Onze 2e stop in het park is een look-out punt op de Lions Gate Bridge. De chauffeur vertelde nog een interessant verhaal over een groot onweer dat dit gedeelte van het park vernielde waarbij bomen moesten omgekapt worden omdat de schade zo groot was.

Na de toer door het stadspark stond Robson Street op het programma, de 1e shopping van de vakantie gedaan! Tot slot hebben we nog een bezoek aan Canada Place en het Convention Center gebracht. Hier brandt de Olympische vlam bij feestdagen of speciale events. We hebben ook den Disney Cruiseboot uit de haven zien varen, met de stoomfluit die de typische Disney tune speelde.

Tot slot ne lekker spaghetti voor Cindy en ne lasagna voor de Kris in de Old Spaghetti Factory: superdruk, bezocht door toeristen en lokals maar wel superdemocratische prijzen! Daarna te voet terug naar het hotel en dag 3 zat erop!

About krisje