Dag 5 – Victoria

House of Parliament in VictoriaVanmorgen om kwart na 7 ‘s morgen den otto ingedoken op weg naar Tsawwassen om daar de ferry te kunnen nemen naar Swartz Bay. Onderweg een paar buien gehad, maar we zaten tenminste toch droog in den otto. Ahja, file kennen ze hier blijkbaar ook en die gaan hier al even traag vooruit als thuis.

Na anderhalf uurke rijden kwamen we al aan de ferry-terminal aan. Half uurke wachten en aanschuiven en dan met de rest van den hoop den boot op rijden. Er waren 3 decks voorzien voor bussen en auto’s. Dien boot zat vrij vlug vol eigenlijk. De boottocht zelf duurde anderhalf uur, maar die tijd ging wel vlot voorbij als je efkes het buitendeck op kan om naar de voorbij-drijvende golf-eilanden te kijken.

Eens aangekomen in Swartz Bay moesten we nog een half uurke met de auto rijden om Victoria te bereiken. Ons hotelleke ligt pal aan’t House of Parliament en op wandelafstand van alle souvenir-winkeltjes, wat naar eerdere ervaring, nefast gaat zijn voor mijne portemonnee… 🙂

Als eerste hebben we een wandelingeske gemaakt langs het oude, impressionante Empress Hotel. Daarna hebben we de rest van het centrum een beetje verkend. Onze whale-watching excursie voor morgenvoormiddag ligt ook al vast. Ben eens benieuwd of we de viskes te zien gaan krijgen.

‘t Is hier al 22u ondertussen, dus hoog tijd om onze nest in te duiken. Morgen weer vroeg op.

About krisje