Dag 10 – Op verkenning in Wells Gray Park

Onderaan Moul FallsWe zijn de dag gestart bij Moul Falls, waar we een wandeling van 2uur gemaakt hebben naar de waterval en terug. We zijn zelfs tot aan de voet van de waterval afgedaald, waarbij je echt nat werd van de mist van het vallende water.
In het terugkomen zijn we ook de eigenaar van het stuk bos waardoor de wandelroute loopt tegengekomen. Hij komt regelmatig op inspectie om te checken of er geen omgevallen bomen het wandelpad versperren. Die bomen vallen nu meer om omdat ze 5 jaar geleden een infectie van één of andere houtworm gehad hebben waardoor de bomen gerot zijn en doorknakken. We hadden onze berenbel niet bij en waren al een beetje ongerust, maar hij zei zolang we zelf genoeg lawaai maken, dat de beren dan wegblijven.

Daarna zijn we doorgereden naar Dawson Falls en Helmcken Falls. Helmcken Falls is de 4e hoogste waterval van Canada en Dawnson Falls is dan weer één van de breedste. Dan zijn we doorgereden naar het Clearwater Lake. Maar omdat het hier nu 35 graden is en omdat de wespen Cindy maar niet gerust lieten, zijn we niet lang gebleven.

De Green Mountain Tower was ons laatste bezoek in het park….en ze hebben het beste tot laatst bewaard voor ons! We hebben een zwarte beer gezien! We waren rond half 4 ‘s middags op weg naar de Green Mountain Tower en hij liep daar gewoon langs de kant van de weg. Kris is dan gestopt met den auto en Cindy had gelukkig de kleine kodak bij de hand en zie hiernaast het bewijs! Kris wilde de grote kodak nog pakken, maar den beer had ons gehoord en hij liep terug in de struiken verder het bos in. We zijn dan stillekes verder gereden, maar we zagen al niks meer in ‘t bos bewegen. Tip van de dag: luister niet naar de madam van het Visitor Centre, ge kunt zomaar onverwacht nen beer tegenkomen!

Terug aangekomen op de ranch hebben we weer een lekker avondmaal voorgeschoteld gekregen. Deze keer waren het geroosterde broodjes op de bbq, koude groentjes, lekkere slaatjes en vers gemaakte lasagna. Deze keer waren we maar met 4: wijzelf en nog een Duits koppel. Misschien maar goed dat we met een kleinere groep waren, want we kregen nog een lekker kremeke als dessertje.

About krisje