Dag 7 – Overtocht naar Vancouver en Capilano Suspension Bridge

Capilano Suspension BridgeWe hebben vanmorgen vroeg ontbeten in Victoria om op tijd de ferry terug naar Vancouver te nemen. Op de ferry van 9u was gelukkig nog plaats, dit keer stonden we op het niveau van de camions en de bussen.
Overtocht langs de Gulf Islands terug naar Tsawwassen Bay om dan door downtown Vancouver naar de Capilano Suspension Bridge te rijden.

Gelukkig was downtown Vancouver niet zo druk, we hadden wel wat file aan de Lions Gate Bridge (dat is de groene brug die je kan zien bij de foto’s van Stanley Park toen we eerder in Vancouver waren).
De Capilano Bridge ligt net buiten het stadscentrum van Vancouver en is een hangbrug van 37 m hoog en 143 m lang. De brug kan het gewicht van 96 olifanten dragen, vergeleken met dat zijn wij dus peanuts 😉
De brug wiebelt wel en het middelpunt boven de canyon is toch wel spannend!

Daarnaast zijn er in het park ook nog een Treetops route en een Cliffwalk. Cindy vond de spanning van de brug (je moet heen-en weer erover want anders mis je een deel van het park) met 2 keer al meer dan genoeg
en de Kris heeft de Cliffwalk dan maar alleen gedaan.

Na het park zijn we doorgereden naar Whistler, het skidorp dat de Olympische Winterspelen van 2010 georganiseerd heeft. We waren te moe en zijn vanavond op de kamer gebleven. Morgen hebben we genoeg tijd om Whistler te verkennen.

About krisje