Dag 9 – Lange rit naar Clearwater en de Nakiska Ranch

Joffre LakeVandaag zijn we hoger de bergen in gereden, op weg naar Kamloops. In de voormiddag was het landschap nog vrij groen en bosachtig, na de middag was het meer dor en het herinnerde ons aan de grote, open vlakten waar we vorig jaar in Amerika soms doorgereden zijn. We hebben wel veel lange goederentreinen gezien onderweg en ook water, héél veél water: rivieren, creeks en meren. We zijn gestopt aan Joffre Lake, een keischoon meer met lichtblauw water voor wat sightseeing en foto’s.

In Kamloops kregen we honger en hadden we het goede idee om ne CostCo binnen te gaan; de Amerikaanse Makro waar alles per 50 stuks van iets verkocht wordt leek het wel 🙂 We hadden dan eindelijk ons koekskes en fruit in iets bescheidener verpakking gevonden, aan de kassa gekomen kregen we ons marchandise ni mee. Tip van de dag: CostCo is er enkel voor de locals die een lidaart hebben, niet voor ons toeristen. (Of je moet American Express of cash geld bij hebben, wat we niet hadden op dat moment.) Dan maar verder zonder ons winkelwaar, terug naar buiten en ergens onderweg bij een tankstation gestopt voor brood, fruit in blik en extra drank.

Voor we het Wells Gray Provincial Park binnenreden, zijn we toch nog even gestopt bij het Visitor Centre in Clearwater. Daar hebben we een kaartje meegekregen en wat info rond korte wandelroutes in het park. Cindy vroeg nog of we voorzichtig moesten zijn voor beren, maar de dame van het Visitor Centre verzekerde ons dat “de beren hogerop in de bergen zitten, want het is nu te warm voor hen in de valleien”. Dus konden we gerustgesteld op weg!

We hebben de 1e waterval al bezocht, de Spahats Falls omdat die op weg lagen naar onze B&B. Mooi alvast en ze zeggen dat de Dawson en de Helmcken Falls nog spectaculairder zijn, dus we kunnen al niet wachten!

Rond half 6 zijn we dan toegekomen aan de Nakiska Ranch in het park zelf, een B&B van Deense eigenaars. ‘s Avonds konden we kiezen om hier te dineren en aangezien het Canadian Steaks waren, was da direct in orde voor de Kris! En Cindy had ook wel goesting in een goe stukske vlees. Ook de andere B&B gasten hebben mee gedineerd (4 Duitse koppels) en wij zaten aan tafel bij een koppel uit British Columbia zelf, uit Vernon in de Okanagan, de wijnstreek van BC en met een Zwitsers-Italiaans koppel dat hier een nicht van de vrouw kwam bezoeken. Gezellige avond gehad met die mensen. Vooral die Canadese vrouw kon het goed uitleggen! Op’t menu: nachos met kaas en dipsaus, mega-steaks met slaatje en gebakken patatjes en als dessert appeltaart met koffie! Lekkeuuuuurh!

Minder leuk was dat we de muggen nogal goe aangetrokken hebben vanavond, ondanks onze bugspray… 🙂

About krisje