Dag 12 – Jasper National Park – Maligne Lake

Maligne LakeNa ne slechte nachtrust gehad te hebben (Cindy vooral), zijn we toch maar vroeg opgestaan om terug richting Jasper te rijden. Vandaag staan Maligne Canyon, Medicine lake en Maligne lake op het programma.

We zijn de dag gestart met een wandeling door Maligne Canyon, waarbij we 4 bruggen over de canyon gekruist zijn. We hebben niet de volledige wandeling gedaan omdat het weeral goe warm werd tegen een uur of 11. We zijn daarna doorgereden naar Medicine Lake en we zijn onderweg nog 2 cariboos tegengekomen die langs de kant van de weg stonden te grazen. Bij Medicine Lake nog enkele mooie foto’s genomen en dan doorgereden naar Maligne Lake.

Maligne Lake is 28 km lang en is daarmee het grootste meer van de Rocky Mountains. Kris wilde graag gaan bootje varen, maar Cindy vond het veiliger om met een grotere boot mee te varen naar Spirit Island. We hebben ‘s middags gepicknickt langs de oever van het meer. Daarna was het tijd voor ons boottocht. Lekker relaxed tot aan Spirit Island gevaren en weer terug. Bij de terugtocht hebben we achteraan buiten op de boot gestaan, da was wel plezant.

Daarna teruggereden naar Jasper en daar nog eens langs de winkeltjes gelopen en een kreemke gelekt. Op de terugweg naart hotel nog inkopen gedaan bij de Walmart voor ons avondmaal.

Morgen nemen we de Icefield Parkway op weg naar Lake Louise!

 

About krisje