Dag 13 – Icefields Parkway

Athabasca gletsjerDeze morgen zijn we naar goede gewoonte weeral vroeg vertrokken richting Icefields Parkway, een supermooie route tussen Jasper en Lake Louise van 230 km die dwars door de Rocky Mountains slingert. Op weg naar onze 1e stopplaats, de Sunwapta Falls, zijn we ne coyote, nen elk en zelfs nog ne zwarte beer tegengekomen! Op één plaats zijn we ook nog gestopt omdat de mensen ne grizzly beer dachten gezien te hebben (Cindy heeft nog nen bruine vachtige rug door het bos zien waggelen) maar we hebben zelf dus ni meer gezien.

Bij de Sunwapta Falls was het nog lekker fris om te wandelen en de watervallen waren weer indrukwekkend. Dan zijn we verder gereden naar de Athabasca gletsjer en we zijn tot aan de gletsjer gewandeld. We zijn niet op het gletsjerijs zelf geweest want dat mocht alleen met een speciale bus op grotere banden. Da was wel indrukwekkend om te zien! En ook hoe het ijs over 30 jaar veel verder in de vallei kwam maar sindsdien verder weggesmolten is. Er stond ook enorm veel wind en dieje was maar frisjes!

De volgende halte was de Parker Ridge Trail, maar dieje vond Cindy toch iets te uitdagend. Dan zijn we maar doorgereden naar het Cirrus Mountain lookout-punt en de Bridal Veil Falls. Onderweg nog de Weeping Wall tegengekomen waar een berggeitje bijna onzichtbaar rustig tegen den bergflank zat te eten. Vervolgens zijn we naar de Mistaya Canyon gewandeld. Ook weer een canyon met watervallen. En vervolgens het mooiste zicht van deze dag over de Icefields Parkway: de Peyto Lake lookout. Tot slot zijn we nog Bow Lake en Hector Lake gepasseerd. En ook daar weer een beer gezien! Dat brengt het totaal al op 6 zwarte beren!

En dan eindelijk het eindpunt van de Parkway: het dorpje Lake Louise. We zijn eerst naar Morraine Lake gaan kijken (waar net een huwelijk voltrokken werd!) en dan naar het bekendste meer van de streek: Lake Louise! Superschone meren met super lichtblauw gletsjer water! Morgen gaan we Lake Louise verder verkennen, maar we hebben net deze superlange (en toch ook vermoeiende) dag afgesloten met ne lasagna voor Cindy en ne pizza voor de Kris hier in ons hotel, het Lake Louise Inn.

Zwarte beer nummer 3

Athabasca Glacier

About krisje