Dag 14 – Het theehuisje aan Lake Agnes en Yoho Park

Het theehuisje aan de oevers van Lake AgnesOp het programma in de voormiddag staat het theehuisje aan Lake Agnes. Deze wandeltocht van 3,8km enkel vertrekt aan Lake Louise. Voor we vertrekken nog rap wa centjes gaan afhalen, want met de kaart betalen hoog op den berg, gaat blijkbaar ni.

Op eigen tempo beginnen we dan maar aan de toch die al direct begint aan de klim. Op die 4km moeten we een dikke 300m klimmen, dus het duurt ni lang vooraleer we beginnen hijgen en puffen. Aan ons slakken-tempo worden we af en toe al wel eens voorbijgestoken. Het grappige is wel dat we die mensen na een kort tijdje wel weer terugzien omda ze wa staan uit te rusten. Slow and steady wins the race, zeker? 🙂

Onderweg komen we een paar mooie uitkijkpunten over Lake Louise tegen, Mirror Lake en uiteindelijk onderaan de waterval, waar een trap eindelijk naar Lake Agnes en het theehuiske leidt. Anderhalf uur had den tocht naar boven geduurd!

Zo’n mottige inspanning hebben we ni voor niks gedaan natuurlijk. Dus daar een lekker theeke gedronken en een stukske apple crumble gegeten.

Nog efkes bekomen en dan weer de 3,7km naar beneden. Ge zou denken dat da een stuk makkelijker gaat gaan, en dat is ook wel zo, maar na nen tijd beginde zo’n lange afdaling toch wel in uw onderbenen te voelen zunne. Om dan nog maar te zwijgen van mijn tenen die tegen de voorkant van mijn schoenen kletsen soms. 🙂 De afdaling ging wel een stuk rapper. Waar we anderhalf uur nodig hadden om boven te geraken, zijn we in maar 45min terug beneden. En onderweg maar puffende mensen tegenkomen die op weg zijn naar boven. Zeker die chinezen, die kunnen wat afhijgen.

Na Lake Agnes hebben we ons ergens langs de weg gezet om ietske te eten. Bokes voor de Kris en ne kouwe pla voor Cindy. Daarna is’t verder naar Yoho Park. Eerst een kijkje gaan nemen aan de Takakkaw Falls, daarna door naar Emerald Lake en onderweg nog efkes gestopt aan een plaatske waar gletsjerwater en gewoon bergwater samenkomen. Da kunt ge ook wel goe zien aan de kleurkes van’t water.

Na de inspanning van ‘s morgens, was een een terraske doen aan de oever van Emerald Lake als beloning wel aangewezen, vonden we. Zo geschiedde het dan ook. De Kris ging voor zijne zoveelste Ginger Ale, Cindy voor ne cocktail zonder alcohol.

Op weg naar ons hotel nog efkes Hamilton Falls gedaan (allez, efkes, ‘t was toch weeral een uur wandelen), fotooke genomen van Castle Mountain en verder langs de Bow Valley Parkway naar Banff.

About krisje