Dag 15 – Banff en omgeving

Two Jack LakeDeze morgen zijn we wat later opgestaan, uitslapen deed nog eens deugd. Na het ontbijt meteen vertrokken naar de Johnston Canyon langs de Bow Valley Parkway. Onderweg zijn we nog 2 berggeiten én een zwarte beer tegengekomen.

In de Johnston Canyon zijn we naar de Lower Falls gewandeld, een wandeling van een uurke. We konden nog naar de Upper Falls wandelen, maar we hebben al genoeg watervallen gezien ondertussen 🙂

Dan verder op weg naar Lake Minnewanka, een stuwmeer ten noorden van Banff. Bij Lake Minnewanka hebben we ‘s middags een boke gegeten langs de oever van het Two Jack Lake. We hoorden altijd een heel hoog piepend geluid en we dachten dat het ne vogel was, maar het was een grondeekhoorn (goffre) die op wacht zat en zo de andere eekhoorns waarschuwde dat er gevaar was. Zodra dieje stopte met piepen, kwamen de anderen naar buiten uit hun hollekes. Da was wel een grappig zicht.

Toen we terugkwamen van Lake Minnewanka, hebben we onze 2e zwarte beer van de dag gespot! Dat brengt het totaal op 9 beren! Hij wandelde rustig over ne zijweg op den asfast en liep toen verder langs de kant van de weg het bos in.

We zijn nog kort langs de Vermillion Lakes gereden en daarna terug naar Banff, naar de Cave and Basin, de warmwaterbron van Banff. We zijn ook nog even langs de Bow Falls en het Fairmont Banff Springs hotel gepasseerd. Daarna zijn we terug naar ‘t hotel gereden en zijn we nog te voet naar het centrum van Banff gewandeld. Wat souvenirwinkeltjes afgelopen en daarna lekker gegeten: gegrilde kip met groentjes en patatjes voor de Kris en zalm met groentjes en gebakken patatjes voor Cindy. We hebben ook nog enkele maple-pralinekes gekocht, maar maple siroop is dan toch ni zo lekker.

Nu zijn we nog een filmke aant loeren op ons hotelkamer (Spider Man 3) en sebiet dokes doen want morgen gaan we op weg naar Calgary!

About krisje