Dag 20 – Glacier en Revelstoke National Parks

DSC_0604Vandaag zijn we door Glacier en Revelstoke National Parks gereden. Onderweg nog iets fris gekocht om te drinken en bij de 7Eleven kregen we ne gratis Slurpy, een ijsdrankje in verschillende smaken.

In Glacier Park zijn we gestopt aan het visitor centre en hebben we info gevraagd over de verschillende wandelingen die we konden maken. We hebben de meeting of the waters wandeling gemaakt, een punt waar 2 rivieren samenstromen. We hebben ook de restanten van Glacier House gezien, het eerste ski-hotel dat rond 1900 in Glacier Park gebouwd was. De Loop Brook Trail was ook een heel mooie wandeling, langs de restanten van een oude treinroute. Ook de stenen pilaren van de spoorwegbruggen staan nog op verschillende plaatsen in het bos. De volgende wandeling liep door de Rockgarden, een rotstuin. De laatste wandeling in Glacier liep door een stukje regenwoud, de Hemlock Grove trail.

Dan zijn we doorgereden naar Revelstoke Park en daar hebben we de Giant Cedars en de Skunk Cabbage trails gedaan. We zijn ook Mount Revelstoke opgereden, de berg die aan het stadje Revelstoke ligt. We hadden een mooi uitzicht op Revelstoke en we zijn helemaal tot boven aan de berg gereden. Daar hebben we de Meadows in the Sky trail gedaan, helemaal op den top van de berg. Daar hebben we ook Glacier lillies gezien, gele bloempjes die grizzly beren graag eten. Op den top staat ook een oude lichttoren.

Dan zat onze dag er weeral bijna op en zijn we nog een hapje gaan eten: nen hawaï pizza voor de Kris en ne lekkere fettucuni spaghetti voor Cindy (inclusief salad bar én een lookbroodje); natuurlijk weeral véél te véél eten 🙂

 

About krisje