Dag 6: Surfers Paradise (6 november)

Als ge één dier associeert met Australië, naast ne springende kangoeroe, dan zijn het natuurlijk koala’s. Op aanraden van de motel-eigenaar zijn we een koala-hospitaal gaan bezoeken in de buurt. Daar aangekomen op de parking, loopt er onnozelweg ne wilde koala efkes over de parking, langs onze auto (dus zo wild zal’m wel ni geweest zijn) de overkant de bos in. Cindy heeft ‘m nog rap op foto kunnen vastleggen, maar ik was te laat dus. Verder naar’t ‘ziekenhuis’ dan. Er waren effectief patiënten aanwezig in den opvang. Het waren er een 15-tal, geloof ik. Enkelen gaan nooit meer terug uitgezet worden (eentje was blind en eentje had een geamputeerd pootje), de anderen worden effectief weer vrijgelaten als ze beter zijn. Ik moet toegeven, het zijn wel schattige beesten zunne. Ontzettend lui wel, ma wa maakt da als ge zo ne kjoete zwarte neus op zo’n pluizig lijf hebt staan hé. (doet me een beetje denken aan mezelf eigenlijk) We kwamen net aan rond etenstijd: lekkere verse eucalyptus bladeren voor iedereen. *mjamjam* De jongsten werden nog pap gevoederd.

Na het koala-hospitaal zijn we naar wat vleermuizen gaan kijken die ergens in één of andere wijk doodleuk ondersteboven aan de bomen hingen. Ongelooflijk hoeveel lawaai zo’n beesten kunnen maken. En ze hingen der ni met een paar tientallen, maar ‘t waren er eerder een paar honderd. Wel leuk om ze eens te zien. Terug op weg wandelend naar de auto hebben we dan ook nog een paar hagedissen gezien. En ni van die klein, maar eerder zo’n 40cm lang.

Rond half 12 zijn we dan doorgereden naar Surfers Paradise, aan de Gold Coast. Eigenlijk het “Benidorm meets Las Vegas” van Australië. Grote hotelcomplexen langs de kustlijn met exclusieve hotels en nachtclubs. Na de middag is het ook weer beginnen regenen, dus we zijn met regen toegekomen in Surfers Paradise. En ook met een uur tijdsverschil minder. De staat Queensland doet blijkbaar niet mee met het Daylight Savings Time principe, dus we zitten nu op 9u verschil met thuis ipv 10u. Ons hotel was het Outriggers Surfers Paradise, een beetje zoals een mini MGM Grand (maar dan zonder de gokmachines). We zijn ‘s avonds nog vlug ne pizza en ne pasta gaan afhalen want om te gaan eten was het ni gezellig in de gietende regen. En we waren ook weer moe, dus weer op tijd onze nest in.

Koala's in het koala-hospitaal in Port Macquarie Koala's in het koala-hospitaal in Port Macquarie Koala's in het koala-hospitaal in Port Macquarie Koala's in het koala-hospitaal in Port MacquarieVleermuizen al hangend aan de bomen in een woonwijk in Port MacquarieNe lucky shot van een vleermuis in volle vluchtVleermuis die al even nieuwsgierig is naar ons als wij naar henKereltje da we tegenkwamen op weg van de vleermuizen naar onze auto

About krisje