Dag 10: Van Rockhampton naar Airlie Beach (10 november)

Vanmorgen op tijd vertrokken en nog even bij de Coles supermarkt gestopt om voorraad in te slaan. Vanmiddag nog een uurke gestopt in een klein nationaal parkske naast de kust waar we een kleine wandeling door een mangrove gemaakt hebben. Daar hebben we ne bushturkey gezien, dieje liep daar efkes over het wandelpad om vervolgens in de mangrove te verdwijnen.  Verder heel veel vogels horen fluiten, maar jammer genoeg geen gezien. Kris heeft aan het klein strandje wel een krab kunnen fotograferen int water.

Daarna doorgereden naar Airlie Beach en een boottochtje gemaakt naar de Whitsunday Islands en Whitehaven Beach. De volledige dagtochten waren al volgeboekt, maar we gaan een halve dag een cruiseke maken. Da’s ook wel relaxed, want dan hebben we nog een paar rustige uurkes in Airlie Beach.

Oja, vandaag zijn we door de sugar cane (suikerriet) streek gereden. Hier liggen zelfs speciale treinsporen voor “cane” treinen. We moesten effe stoppen aan nen overweg en we hebben zo’n treintje zien passeren, da was wel leuk om te zien.

Vanavond zijn we nog even door Airlie Beach gewandeld en zijn we iets gaan eten. Ne lekkere burger met frietjes voor de Kris en ne Caeser Salad voor Cindy.  We hebben wel een schoon hotelkamer, met zicht op een stukje van de haven van Airlie Beach. Nu gaan slapen en morgen op tijd ons bed uit voor de cruise!

About krisje