Dag 14 – Snorkelen aan het Great Barrier Reef (14 november)

Vandaag zijn we op weg gegaan met de Poseidon, om te gaan snorkelen in het Great Barrier Reef. Er waren zowel mensen die gingen duiken als snorkelen. Gelukkig meer duikers dan snorkelaars, zodat de begeleiders ons goed konden helpen met alle uitrusting (flippers voor aan de voeten, een stinger suit (een lycrapak dat het hele lichaam bedekt, als bescherming tegen eventuele kwallenbeten. Het kwallenseizoen komt nu stilaan op gang, als het water warmer wordt.), ne bril met snorkel en voor Cindy ook nog een reddingsvest, kwestie van al zeker te blijven drijven straks.

Kris was direct weg met snorkelen, maar heeft ook ne flotation device gebruikt (ne grote worst die ge onder uw armen kunt steken en u helpt om te blijven drijven). Cindy kreeg gelukkig wa hulp van den Damien, de redder van dienst. Dieje kerel heeft Cindy wa mee op sleeptouw genomen.

Amai, kei schoon da Barrier Reef! Koraal in verschillende kleuren, bont gekleurde vissen en redelijk warm water. Volgens den Damien hebben we ook ne Nemo gezien (een clownvisje, bekend van de film) maar wegens acute snorkel-stress heeft Cindy’em gemist.

We zijn op 3 plaatsen gaan snorkelen. Op de 2e locatie konden we ook eten, maar da hebben we maar met mate gedaan, omdat den boot ons maag soms al genoeg op de proef stelde. De Kris had er uiteindelijk nog het meeste last van. Op de 2e plaats was de zee ook ruwer, met ne golfslag. Cindy is maar wijselijk op den boot gebleven dan.

Op de 3e plaats zijn we alletwee nog eens int water gedoken. Cindy ook weer met ne redder erbij. Daar was het koraal dieper beneden ons, maar we konden ook grote schelpen zien die open en dichtgaan als ze eten. Keischoon weeral! Er zwom ook ne grote vis kort bij den boot en we hebben zelfs een kleine haai gezien!

Daarna terug naar de haven van Port Douglas, twas er weer warm en vochtig dus hebben we ne lekkere bacardi-cola gedronken en hebben we nog een wandelingeske gemaakt. ‘s Avonds nog een boke op de kamer, koffers pakken voor de vlucht naar Nieuw-Zeeland en daarna ons bed in na deze vermoeiende dag!

About krisje