Dag 17 – Abel Tasman National Park (17 november)

Vanmorgen op tijd vertrokken voor ne korte rit naar Kaiteriteri, het zuidelijke dorpje waar de boten vertrekken voor de cruises naar het Abel Tasman Park. Het park is het gemakkelijkst toegangkelijk via het water. Den boot heeft ons afgezet in Torrent Bay en we zijn dan over den berg naar Medlands Beach gewandeld. Een wandeling van anderhalf tot 2u en den boot ging ons terug oppikken om 3u ‘s middags. Cindy was bang dat we den boot zouden missen, dus we zijn er goed ingevlogen in onze wandeling.

Doordat we zo snel gestart waren, waren we al rond half 2 bijna aan het eindpunt van de wandeling. Klein probleemke omdat den boot ons pas rond 3u terug kwam ophalen. En omdat er verder niks te zien was dan strand en bos. En omdat het intussen van ne fijne motregen goe was beginnen doorregenen. We zijn nog veel andere wandelaars tegen gekomen die ook op zoek waar naar een plaatske om te schuilen. In plaats van te wachten op het strand, zijn we dan maar teruggewandeld naar een trekkershut en hebben we daar geschuild.

Rond 3u dan terug den boot op en om 4u door naar onze slaapplaats voor vandaag, Pohara. Daarvoor moesten we nog den Takaka Hill over, een uurke zigzaggen den heuvel op en af. In Pohara logeerden we in een huisje met zicht op de zee. Wel leuk met een klein keukentje, een mini chaletje eigenlijk. We zijn ‘s avonds nog rap ietske gaan eten en daarna weer op tijd in bed want morgen rijden we door naar Punakaiki.

Abel Tasman NP Abel Tasman NP Abel Tasman NP Abel Tasman NPPohara Beachfront Motel met zicht op het meer

About krisje