Dag 18 – Rit van Pohara naar Punakaiki (18 november)

Vandaag vroeg uit te veren voor de rit naar Punakaiki, maar eerst een korte wandeling in The Grove gemaakt in Pohara, een stukje bos overdekt met palmen en rotsen. Wel leuk om een half uurke door te wandelen, er was ook een uitzichtpunt met zicht over de bergen en weilanden tot aan de zee. Daarna zijn we nog naar de Waikoropupu Springs gereden in Takaka. Dat zijn bronnen waar helder water naar boven komt en die heilig zijn voor de Maori’s. Eigenlijk wel heel speciaal om te zien, maar moeilijk om te fotograferen want het heldere blauw van het water is goed zichtbaar door een combinatie van de diepte van den bodem van het meer en de zon die op het water schijnt. Maar wel enorm schoon!

Dan vanuit Takaka (weer over den Takaka Hill) doorgereden naar Punakaiki, voor een bezoek aan de Pancake Rocks en Blowholes. En vanuit de bergen en de Golden Bay in het noorden, ons eerste zicht op de Wilde Westkust. Het hoogtij was ‘s avonds pas, maar we zijn al wel eens naar de Rocks en Blowholes gaan kijken. De rotspartij was beplant met Nieuw-Zeelandse flax, een soort van riet. Het effect van het water op de rotsen was nog niet zo spectaculair, dus morgen komen we nog eens terug. In Punakaiki logeren we in het Te Nikau retrait, allemaal aparte huisjes in het bos. Bijna onmogelijk om met ne koffer naartoe te sleuren, dus maar wa spullen overgeladen in ne kleinere zak en dan snel opwarmen int bed. Da was wel nodig, want er was geen verwarming. (Of toch ni da we konden vinden direct.) Dan maar extra dekens opt bed.

‘s Avonds ook nog heel lekker gegeten in de plaatselijke Tavern (enige optie naast een burgertent die dicht was) en daar ne keilekker Puni beefburger met frietjes gegeten! Tot nu toe de beste maaltijd van de vakantie!

Regenboog over de zee in Pohara De kustlijn nabij de pancake rocks in Punakaiki De kustlijn nabij de pancake rocks in Punakaiki De pancake rocks in Punakaiki De pancake rocks in Punakaiki Foto van onze Hideaway bungalow in het Te Nikau Retreat (zonder TV) Foto van onze Hideaway bungalow in het Te Nikau Retreat (zonder TV) Kustroute op weg naar Punakaiki Kustroute op weg naar Punakaiki Ingang wandelroute van de Waikoropupu Springs Water vlakbij de Waikoropupu Springs Water vlakbij de bronnen van Waikoropupu Springs Panoramafoto van de Waikoropupu Springs Opborrelend water van de Waikoropupu Springs Water bij de Waikoropupu Springs Wandelpad op weg naar de Waikoropupu Springs The Grove in Pohara Panoramafoto vanaf uitkijkpunt in The Grove in Pohara Tussen de rotswanden in The Grove in Pohara Wandelend door The Grove in Pohara Zee en strand in Pohara

About krisje